Teknologi

Last Mile Gruppen har mer enn 20 års erfaring innen industriell datakommunikasjon og har derfor høy kompetanse på de fleste teknologier som benyttes til IoT-løsninger. Samtidig har vi betydelig kompetanse på utstyr og programvare som benyttes i IoT-løsninger, her under sensorer, basestasjoner, WIFI, NB-IoT/4G/5G routere, BT-enheter og plattformteknologi. Last Mile Solutions kan i tillegg tilby tjenester og rådgivning knyttet til design, planlegging og implementering av IoT-løsninger.

Teknologibeskrivelser

Velg bransje:

Teknologibeskrivelser

LoRa nett

LoRaWAN™ er en åpen kommunikasjonsprotokoll og arkitektur for bl.a. IoT-nettverk og frekvensbruk. LoRa er det fysiske laget som muliggjør kommunikasjon mellom f.eks. sensorer og basestasjoner over lange avstander (Long Range). LoRa er spesielt godt egnet der mobildekningen er dårlig og det er høye krav til kostnadseffektivitet og lang batterilevetid på sensorer.

Les mer ›
Teknologibeskrivelser

4G/5G og NB-IoT

4G/5G egner seg best der det er krav til høyere båndbredde og overføringshastighet, eksempelvis video- og bildeoverføring. NB-IoT egner seg, på lik linje med LoRaWAN, til overføring av mindre datamengder, gjerne frekvent. NB-IoT egner seg også best der det er god mobildekning, uten påvirkning fra betong- og metallvegger, og hvor antallet sensorer er mindre enn ved LoRaWAN. Det er viktig at man tar i betraktning brukskostnadene for 4G/5G, altså hvor mye data man skal overføre, og tilpasser abonnementet til dette. Overforbruk er ofte kostbart, derfor er det også viktig at man har kontroll på dataforbruket på de nodene man benytter.

Les mer ›