Hvem vi er

Siden 1999 har Last Mile-gruppen levert IKT-løsninger til kommuner, vei, jernbane, industri, helse, forsvar, marine, energi samt olje- og gass. Gjennom mer enn 20 år har vi bygget opp betydelig kompetanse innenfor bl.a. trådløs nettverkskommunikasjon, og kan bistå våre kunder i alt fra idé, design, prosjektledelse til operativ drift og support i forbindelse med å ta i bruk moderne IoT-løsninger.

Last Mile Solutions AS eies av Last Mile Holding (62,5%) samt Eviny Ventures (10%) og Eviny Digital og Eidsiva Bredbånd gjennom holdingselskapet Athomstart invest AS (27,5%). I 2020 byttet vi navn fra IOG AS til Last Mile Solutions AS.

Om oss

  • Last Mile Solutions er markedsledende på å hjelpe byer, kommuner og virksomheter med å etablere solide IoT-løsninger – fra sensor til applikasjon.
  • Vi er eksperter på å sikre en robust, sikker og stabil transport av data fra sensor til applikasjon.
  • Vi har fokus på å levere løsninger som gir kundene våre reell nytteverdi kontra «kjekt å ha».
  • Vi leverer alt fra sensorer, komplette IoT-nettverk basert på LoRa, NB-IoT eller LTE-M til en fleksibel og skalerbar IoT-plattform med integrasjon mot ulike applikasjoner.
  • Sammen med våre samarbeidspartnere Eviny Digital og Eidsiva Bredbånd bygger og drifter vi et nasjonalt LoRa-nett som både kommuner og næringsliv kan benytte for innsamling av sensordata, via vår IoT-plattform.

Vårt marked

  • Last Mile Solutions sitt viktigste kundesegment er kommunal- og statlig sektor innenfor Vann & Avløp, Renovasjon, Miljø, Eiendomsdrift, Helse og samferdsel
  • Vi har allerede hjulpet mange kommuner i gang med å etablere IoT-infrastruktur for innsamling av data fra husstandsvannmålere, sandfangsensorer i kummer, parkeringssensorer, nivåsensorer i avfallscontainere samt luftsensorer.
  • I tillegg til dette leverer vi også løsninger til privat sektor, herunder olje og gass, fiskeoppdrett, jordbruk, energi, industri og bygg/anlegg.

Våre mål

  • Last Mile Solutions skal være anerkjent som den mest kompetente og markedets ledende leverandør av IoT-infrastruktur og -plattform.
  • Vårt mål er å eie og drifte en landsdekkende LoRa-WAN infrastruktur, og samtidig kunne tilby våre kunder IoT-kommunikasjon på supplerende teknologier som 4G/5G og NB-IoT.

Last Mile Holding eier Last Mile Solutions sammen med samarbeidspartnerne BKK Digitek og Eidsiva Bredbånd. Sammen bygger og drifter de et nasjonalt LoRa-nett som både kommuner og næringsliv kan benytte for innsamling av sensordata, via egen IoT-plattform.


Eviny Digital er opptatt av å levere teknologi som understøtter den digitale hverdagen for bedrifter, hvor fokusområdene er innenfor markedsføring, salg og service av ulike telekomløsninger innenfor internettjenester til bedriftsmarkedet.

Les mer om Eviny Digital ›

 

Eidsiva Bredbånd er Norges sjette største bredbåndsleverandør med over 80.000 kunder innen offentlig sektor, bedrifts- og privatmarkedet. Selskapet leverer bredbånd via egen infrastruktur, og er også den største leverandøren av bredbånd til fritidsmarkedet. Eidsiva Bredbånd eies av ni regionale energiselskap, hvor Eidsiva Energi AS er største aksjonær.

Les mer om Eidsiva Bredbånd ›