–Radioteknologi en forutsetning for IoT og Smarte Byer

Ny CEO i Last Mile Solutions, Marianne Styrman, gjør et poeng av at for å skape verdi av digitaliseringen vi gjør med sensorikk og IoT må vi stole på den høyst analoge radiobølgen.

–Problemet er jo at software og hardware sjelden snakker godt sammen, sier Marianne. Vi er nødt til å stole på teknologien som bringer digital informasjon fra alle sensorene i IoT fram til programmene og appene som gjør dataene forståelig og anvendelig for oss. For alle fornuftige grunner må radioteknologi brukes i den transporten, fortsetter hun.

Marianne har jobbet med hardware radioteknologi (chip) og IoT software-løsninger og telecom før hun kom til LMS. Store deler av karrieren har hun tilbrakt i utlandet, og det har gitt henne et perspektiv på digitaliseringen her på bjerget. –Vi er vant til å se på oss selv som langt framme på digitaliseringsfronten, og det er ikke helt feil. Dog halter det litt når det kommer til de store, industrielle løsningene. Der har flere internasjonale miljøer kommet lenger enn vi har.

Mange spennende prosjekter stopper opp før man går skarpt, og jeg mener at det først og fremst svikter i koordineringen, sier hun. Norge er et lite land og vi må samarbeide for at teknologien skal lønne seg bedre.

På tross av lang fartstid i utlandet, har Marianne jobbet tilstrekkelig her hjemme til å verdsette norske ingeniører som løsningsorienterte og proaktive.

–Jeg har kommet til et team med sterk ekspertise, og vi backes av langsiktige, industrielle eiere. Med min forretningsforståelse og markedsorientering har jeg noe viktig å komplettere LMS-teamet med, sier hun, og har umiddelbart definert et viktig marked for LMS’ tjenester. –Kommunene har en viktig rolle å spille som koordinatorer i større IoT-satsinger, men de vil være avhengig av et nett de kan stole på. Det er denne sammenhengen LMS kan bistå kommunene med å koordinere prosjektene, sier Marianne.